Op naar de dagfond

Ik weet nog niet hoeveel duiven ik meegeef. Dit bepaal ik meestal op de dag van inzetten op basis van hoe een duif aanvoelt. Ze zien er momenteel goed uit, al zegt dat niet alles. Het is en blijft elke week opnieuw afwachten.

De jonge duiven zien er ook goed uit, al hebben die wel ruim een week lichtjes one eye cold gehad. Ze hebben nog alle tijd om uit te zieken, maar ik houd dit wel goed in de gaten, zodat het niet erger wordt.

Vandaag hebben ze een taaie opleervlucht gehad, de helft kwam één voor één thuis. Het was niet het beste weer vanmorgen, maar dat is op de wedvluchten ook niet altijd het geval. Het miezerde nog wat toen we ze rond 09.15u loslieten in België.

Heel wat tevreden gebruikers van onze mengelingen en bijproducten wonnen afgelopen weekend een afdelingsvlucht. De licht verteerbare, vetrijke mengeling doet op veel hokken goed zijn werk.

In Marokko werd een loodzware vlucht van 11 uur vliegen (750 km) gewonnen door een vriend. Hij gaf de week voor het inkorven op mijn advies elke dag Octavit. De winnende duif is overigens 50% Embregts-Theunis.

John Rockx is ons jammer genoeg ontvallen. Een fijn en eerlijk mens waar ik in het dagfond seizoen altijd contact mee had. John was in Brabant 2000 altijd de te kloppen man op de dagfond.