Wat is slim?

De betere jonge duiven van vorig jaar laten zich tot op heden zien hier en de twijfelaars lijken twijfelaars te blijven.

Komend weekend nog een keer Melun (351 km) met wind op kop. Hierna zal veel duidelijk zijn en kan er worden nagedacht over wie zijn of haar chip mag inleveren en wie de rest van het programma vervolgt.

Ik speel niet graag met veel oude duiven, dat is altijd zo geweest. Bij de jonge duiven maakt me dat niet echt uit. Na enkele vluchten is dat aantal vaak toch flink gereduceerd.

Het Nederlandse jonge duivenspel ging 20 jaar terug ter ziele en er is anno 2023 weinig over van wat ooit zo’n mooi spel was. Niemand die dat tij nog gaat keren, tenzij we in de nabije toekomst met de Belgen mogen meedoen, wat ik niet zie gebeuren.

De Leidemannen hebben afgelopen zaterdag hun concurrenten tot figuranten gemaakt. Ik voorspel dat dit a.s. zaterdag niet anders zal zijn met alweer een noordoostenwind. De rest daar zal aan een inhaalslag moeten beginnen. Tussen de 1e en 10e duif van Leideman zit 4 minuten. De concurrentie moet daar toch tussen kunnen pakken, zou je denken.