Waarom bijspenen?

Telkens jongen bijzetten is vaak vragen om problemen. Je raakt ze sneller kwijt en de kinderziektes houden langer aan. Er zijn echter ook voordelen. Ze gaan sneller de lucht in met de oudere jongen en je kan alles in één keer loslaten in plaats van in groepen.

Ik kies daarom toch voor het bijspenen. Eind maart ben ik hiermee gestopt, voorheen was dat eind april. De reden is dat ik simpelweg minder jonge duiven heb gekweekt. Met een aanhanger duiven inkorven wil ik niet meer. Het aantal oude duiven is me ook nog teveel (momenteel 64 stuks).

Volgend weekend gaan de oude duiven mee en kan ik zien hoever ze staan. In de maanden mei en juni wil ik die duiven goed hebben. Of dat lukt, is een kwestie van afwachten.

Ze staan op het systeem, dus op zaterdag en zondagochtend krijgen ze Prestavit. Verder elke ochtend Origanum Red en Champions Mineralenmix over het voer. Op maandag de Mariën poeder en Sedochol in het drinkwater. De Octavit zal snel zijn intrede doen elke dinsdag en woensdag.

Vijf weken na de eerste officiële vlucht is er een dagfond vlucht. De duiven moeten daar dan wel klaar voor zijn. De opbouw naar de dag- en midfond gaat te snel, omdat we te laat aan het seizoen beginnen. We starten officieel op 23 april met 143 km. Vervolgens 183 km, 248 km, 351 km, 351 km en 545 km.