Niet altijd even leuk

Een liefhebber uit Limburg zei dat hij van de 24 gespeende jongen er nog 11 over heeft, de rest is opgepeuzeld. Bij mij zijn er nu acht opgegeten. Er is geen ontsnappen aan voor ze. Je kan er ook niet hele dagen bij blijven staan, want hij pakt ze verspreid over de dag. Na half april is dit vaak voorbij.

De start is er, want de oude duiven zijn maandagmiddag met een harde noordoostenwind op 30 km gelost. Dat hebben ze geweten, want ze kwamen één voor één terug en de laatste duif pas 3 uur na de eerste. In België hadden ze een prijskamp met naar het schijnt al de nodige verliezen hier en daar.

Aanstaande zaterdag gaan ze nog niet de mand in. Volgende week is de eerste klokvlucht en dan gaan ze wel mee. Bij de oude duiven moet het kaf nog van het koren worden gescheiden, net als bij de jonge duiven. Ook hier zijn het zeker niet allemaal goede.

Op de website van John van Dongen las ik het slechte nieuws over John Rockx, één van de beste dagfond hokken van Brabant in de laatste 10 jaar. Na afloop van een dagfondvlucht had ik altijd even contact met John hoe het verloop was. Ik wens hem en zijn familie veel sterkte de komende periode.