De laatste vlucht zit er ook op

Afgelopen weekend speelden we nog Roye. Het was hondenweer, maar dat deert ervaren duiven niet. Ze werden zoals verwacht volledig naar het oosten geduwd met de overwegend westenwind en de buien die van de kust kwamen.

Een groep van vijf duiven trotseerden de buien en zaten los vooruit in het rayon waar ik de eerste vier speelde tegen 1.200 duiven. Ze kwamen recht uit de lijn en vielen als een speer op het hok. Eentje was van de buurman. Enigszins versuft vloog hij alsnog één hok verder waar hij thuishoort.

Mijn eerste twee duiven zijn nadien omgedraaid in de uitslag, ze stonden in dezelfde seconde. Uiteindelijk de winnaars:

  1. Zoon Blue Torres van mijn Chinese vriend Q Wenbo. Deze doffer komt uit Miss Torres van Davy Tournelle en die won de 1e nationaal Issoudun 8.263 d. en de 3e nationaal Argenton 8.588 d. Hij stond gekoppeld tegen Blue Diamond en die won hier vorig jaar de 1e NPO/Grand Prix Melun 4.903 d. Zij komt weer uit het Golden Pair.
  2. Zoon uit de samenkweek doffer met familie Eijerkamp uit Olympic Jozef x Dragon Girl (die hier ook 5x per duizendtal won en even vaak top 10 NPO won).
  3. Dochter Atlantic Bas Verkerk gekoppeld aan Dragon Girl.
  4. Dochter Millennium Ace (won 9e nationaal Asduif en komt uit het Gouden koppel). Hij stond gekoppeld aan Pure Gold (kleindochter Bingo x dochter Gouden koppel). Pure Gold was de sensatie van vorig jaar en werd 1e Asduif jong bij de PIPA Rankings en 1e Asduif jong WHZB.

 

Auke van der Deen sloot het vliegseizoen ook super af. Hij won in Oost-Brabant de eerste drie prijzen. Zijn 1e is een halve van mij en die won eerder de 5e NPO Nanteuil in de afdeling.