Feedback

In Het Spoor der Kampioenen lezen we regelmatig dat er veel tevreden gebruikers zijn van onze voermengelingen en bijproducten. Sommige reporters laten dit nog wel eens weg, bijvoorbeeld bij de nationale winnaar van Barcelona dit jaar.

Bij de nationale winnaar van Agen jaarlingen dit jaar konden we wel lezen hoe zij onze producten gebruikten. Voor onszelf en onze klanten is deze feedback erg belangrijk, vooral de manier waarop ze worden toegediend.

Wij spelen zelf geen overnacht- of ZLU-vluchten, maar willen de ervaringen van deze hokken wel graag delen met de rest van onze afnemers.

Zo ontving ik gisteren een mooie mail van een tevreden overnachtspeler die ik hier graag deel:

Ik ben geen grote liefhebber (hoklijst van 60 incl. 25 jaarlingen en enkele duiven waar niet mee gekoerst wordt). Voor het eerst sinds 2019 weer eens op alle 5 de middaglossingen deelgenomen (2020 en 2021 coronajaren weinig of niet deelgenomen).

Ik speel in de CC OSS en mijn uitslagen haal ik uit de afdelingsuitslag van Afd. 3 Oost Brabant. Ik voer sinds het voorjaar van 2021 jullie voer en ook de door jou gepresenteerde bijproducten en voeradviezen zijn dit jaar in zijn geheel afgenomen en verstrekt.

Ik kan niet anders zeggen dan dat ik hier uitermate tevreden over ben en na 22 jaar duivensport heb ik nu de indruk dat ik goed aan het voeren ben. Op een simpele manier maar 100% doeltreffend, ook voor de 1.000 km+ vluchten.

Ik heb op 5 vluchten 43 duiven gekorfd.
27 prijzen (Afd. 3) 1 op 3 = 63%
22 prijzen (Afd. 3) 1 op 4 = 51%
13 prijzen (Afd. 3) 1 op 10 = 30%
9 prijzen (Afd. 3) 1 op 5 = 21%

De mogelijkheid om met de NPO-mix te “spelen” met een vaste basis van de Championsmix en de mineralenmix is in mijn ogen ideaal om bepaalde koppels in hun broedbak apart te verzorgen voor de aankomende overnachtvlucht.

Of de Prestavit en Octavit hun meerwaarde hebben kan ik je niet zeggen, ik neem aan van wel, omdat de duiven ook al in het voorseizoen en invliegperiode lekker en fit naar huis kwamen.

Voorlopig ga ik niet meer van jouw systeem afstappen en met wat nieuws experimenteren. Ook de dierenarts is dit jaar niet bezocht, daar was geen aanleiding voor. Bij deze.

Uiteraard is er meer nodig dan alleen een goede mengeling en bijproducten om kampioen te worden, te beginnen met goede duiven en een goede verzorging. Sommige schrijven echter dat het alleen aan goede duiven ligt en dat je die vervolgens alleen nog water en graan hoeft te geven.

Die mensen neem ik niet serieus, want die doen alsof zij duiven van een andere planeet hebben met als doel een ander zand in de ogen te strooien. Ik trap hier niet in, daar loop ik iets te lang voor mee.

Ik zie op eigen hok dat goede duiven zeer dun zitten. Daarmee bedoel ik duiven die van 100 tot 750 km uitstekend kunnen presteren, want dat zijn voor mij de echte goede duiven. Ik kan niets met afstandsgeschikte duiven die niet verder kunnen dan 400 km.