Blue-Bingo-NL17-3715060

Dat viel best mee

De jonge duiven kwamen redelijk af gisteren. Tegen ruim 13.000 duiven begon ik met 10-18-19-21-44 enz. Ik had er 86 mee waarvan 69 prijzen per viertal, 13 per honderdtal en 52 per tiental.

Er wordt momenteel hard gespeeld in rayon Oost. De eerste negen aankomsten daar staan allen bij de eerste tien duiven in Brabant 2000. De 1e prijswinnaar in rayon West bijvoorbeeld speelt in Oost de 29e prijs.

Ik betoog vaak dat kampioenschapspunten voor de nationale kampioenschappen uit de afdelingen moeten worden gehaald. Er ontstaat nu een vertekend beeld doordat mindere spelers hun punten uit zwakkere samenspelen mogen laten tellen en daardoor nationaal kampioen kunnen worden.

Dit is geen eerlijk spel en volgens mij was dat nu juist hetgeen waar het NPO zo naar streeft. Van mij mag de beste winnen, vandaar dat ik ook geen fan ben van de Grootmeesters.

Bij Jan in Friesland kwamen de duiven ook goed, maar ook daar moet het net als hier nog beter.

Lijnen

Mijn eerste duif is een halfbroer van Pure Gold (1e WHZB vorig jaar), uit Bingo dus. Ditmaal stond hier Rockets Millennium tegen, een volle zus van Millenniums Winner die de 1e NPO Châlons-en-Champagne won. Rockets Millennium werd zelf 13e nationaal Asduif en won ook een 3e NPO.

Het zijn vaak dezelfde lijnen die terugkomen, ondanks dat we veel nieuwe testduiven uit nationale winnaars ertussen hebben lopen. Of deze vreemde soorten zich nog gaan bewijzen, weet ik niet. Tot nu toe zijn de verwachtingen laag, maar dat kan snel omslaan zodra de afstanden groter worden.

Willem de Bruijn pakte ze gisteren ook weer top. Zijn eerste duif won de 4e prijs tegen 25.125 duiven en is ook een dochter van Uranus x samenkweek Olympic Millennium en Murphy’s Law.

Bas Verkerk was subliem op Châteauroux gisteren en won de 19e NPO van 620 km met een kleindochter van het Millennium koppel.

Volgende week

Het is jammer dat er weer donkere dagen aan de horizon verschijnen met deze voorspelde temperaturen. Wat mij betreft korven we vrijdagavond in, maar wel op een midfond afstand waarbij de losplaatsen te berijden zijn en er op zaterdag vroeg gelost kan worden.

Bij mij gaan de duiven er elke dag om 6.30u uit, dus waarom dat op vluchtdagen niet kan, begrijp ik niet. We zijn oud en wijs genoeg om zelf te beslissen om te spelen ja/nee. Wie dat niet durft begint een week later aan de nalijn, maar verstier het alsjeblieft niet voor de liefhebbers die wél graag midfond willen spelen.