Zaterdag 250 km

Na zaterdag begint het eigenlijk pas. Ik hoop dat de one eye cold besmetting een zegen wordt in plaats van een vloek. Of ze geraken in topconditie of het wordt een waardeloos seizoen. We wachten het af.

De verhouding tussen de 85 aanwezige jonge duiven is niet zoals andere jaren. Er zitten nog 53 doffers en 32 duivinnen. De meeste kwaliteit zit dit jaar bij de doffers, wat ook wel logisch is aangezien er daar meer van rondlopen.

Het maakt me niet echt uit, want alle dagfond top 10 NPO plaatsen werden hier dit jaar door doffers gewonnen. Waar bij de meeste de duivinnen beter uit de verf komen op totaal weduwschap, merk ik zelf niet veel verschil.

Vanaf volgende week vliegen de jonge duiven 350-350-420-350-450 km en aansluitend de laatste nalijnvlucht van 290 km. Ik hoop natuurlijk dat ze zich laten zien.

Ze zijn deze week stevig opgevoerd met NPO-mix, want het lijkt een kopwind te worden met hopelijk een vroege lossing. Maar goed, wij zijn altijd afhankelijk van andere afdelingen.

Ik sprak onlangs iemand van Afdeling 8, daar balen ze elke week als een stekker. Ze zijn daar reeds een hoop duiven verloren door onnodig late lossingen.

Hoe vroeger de lossing, hoe groter de kans op een goed verloop. De lucht is in de vroege ochtend het zuiverst. Daar wringt echter de schoen, want het IWB denkt er altijd anders over met hun inversie.

Zij hebben er zogezegd verstand van, maar ik vertrouw zelf liever op de ervaring van al jaren super spelende liefhebbers.