Druk weekendje

Afgelopen weekend maar liefst drie vluchten. De vitesse vlucht ging aardig, de dagfond vlucht niet. De oude duiven hebben door een defect tijdmechanisme uiteindelijk 6 weken 24 uur licht gehad en dat breekt ze nu op.

Hun hok staat niet aan huis waardoor ik niet kan zien of de lichten tijdig aan- en uitspringen. Wel keek ik overdag naar de tijdsklok. Die liep normaal, maar schakelde niet uit en aan. De duiven leden er niet onder, want in die 6 weken wonnen ze wekelijks top 10 provinciaal. Rusten deden ze ondanks het licht dus toch.

Högni uit IJsland vertelde mij dat het daar nooit donker werd en ook daar rusten de duiven gewoon. Maar goed, het moge duidelijk zijn dat dit niet de bedoeling was. Ze zitten nu weer van 06.00 tot 22.30 uur in het licht, zoals het hoort. Toch is er dus een lichte terugval.

Van Argenton bleef mijn 2e getekende weg en dat was een beste duif. Dat is inmiddels de vierde goede duif dit jaar die ik liever niet verspeeld had.

Jonge duiven

De jonge duiven vlogen vanuit het oostelijk gelegen Bierges. Ik had er 100 mee, waarvan er 8 wegbleven. De eerste groep van 19 duiven was prima op tijd. Ook bij de jongen meer verliezen dan me lief is dit jaar.

Maar goed, uiteindelijk draait het om een kleine groep duiven die het verschil maken. Afgelopen jaar was een superjaar met de jonge duiven en ook toen ging het om zo’n 20 stuks die er met kop en schouders bovenuit staken.

Friesland

Jan Timmermans won wederom top 10 NPO met Super Millennium, een echt toppertje. Zij won tot nu toe:

  • 6e NPO Vierzon 3.227 d. (709 km)
  • 6e NPO Saulieu 3.954 d. (654 km)
  • 9e NPO Arlon 10.530 d. (373 km)
  • 32e NPO Sens 5.706 d. (579 km)
  • 44e NPO Sourdun 6.649 d. (539 km)

 

Ze komt uit Super Senna en die komt uit Super Rossi x Amazing Nugget (3e WHZB) gekoppeld tegen New Millennium (dochter Millennium koppel). New Millennium gaf eerder al enkele top 10 NPO-winnaars. Uit haar nestzus kwam hier Witbuiks Blue (1e NPO La Souterraine).

In Afdeling 11 gaat het tot nu toe goed met elke dagfond vlucht top 10 NPO op toch wel de verdere afstand. De aansluiting is ook daar wat minder, maar het draait om de kopduiven.