Warmte

Mijn voorspellingen lijken weer uit te komen; vanaf volgende week tropische temperaturen richting de 30 graden. Hierdoor zullen de eerste jonge duivenvluchten vast in gevaar komen.

Ik roep al jaren dat hoe later men begint, hoe groter de problemen zijn. Ik denk dan wel eens; is er überhaupt wel een NPO-bestuur? Luisteren doen ze in ieder geval niet.

Indien de warmte enkele weken aanhoudt, wordt het augustus. En dan volgt er vaak regen. Ik ben dus benieuwd wat het zal brengen, maar het lijkt er steeds meer op dat de jonge duivenspelers bewust worden gedwarsboomd.

Ik ken genoeg liefhebbers die omwille van een gezin en werk enkel hun plezier uit het jonge duivenspel kunnen halen. Laten we niet vergeten dat deze mensen ook gewoon contributie betalen.

Mijns inziens moet er dus een andere aanpak komen, want hoe verder je het jonge duivenspel uitstelt, hoe later duivenmelkers met hun voorbereiding beginnen en hoe groter de verliezen zijn.

Start bijvoorbeeld op 23 juni met de eerste prijsvlucht en houdt 3 weken dezelfde afstand aan. Men kan dan instappen wanneer hij of zij er klaar voor is.

Als je pas in augustus start, wacht iedereen tot het laatste moment met africhten. Er is dan ook geen instapmogelijkheid meer omdat de afstanden rap oplopen. Alles lijkt zo simpel, maar niemand wil er aan.

Hier gaan hoogstwaarschijnlijk 18 oude duiven naar de dagfond, 18 naar de vitesse en 100 jonge duiven naar hun eerste vlucht.