De jeugd heeft de toekomst

Het mooie van de duivensport is dat hij niet leeftijdsgebonden is. Ik las in Het Spoor der Kampioenen dat de inmiddels 89-jarige Arie Ros Grootmeester werd in Afdeling 5.

Er zijn ook nogal wat jonge gasten die de dienst uitmaken, zoals Patrick Noorman en de gebroeders Dekker. Een jonge investeerder uit Urk schroomt niet om het beste van het beste te kopen, ook hij zal vermoedelijk zijn investeringen op den duur beloond zien worden in de uitslagen.

De jonge duiven zijn vandaag één voor één op 30 km gelost. Het duurt nog veel te lang voordat hun eerste wedstrijd begint. Hierover beklagen veel liefhebbers zich momenteel. Vele zitten al te broeden en hebben ondanks de verduistering al stevig pennen gestoten. Het NPO-bestuur heeft dit niet goed doordacht en het later beginnen zal meer leden kosten dan opleveren.

De dagfond gisteren was niet best, amper 7 van de 12 hadden prijs. Ik begon met de 37e NPO met Fast Lady uit Fast Rocket x zus Super Daisy. Tot nu toe won Fast lady:

  • 6e NPO Pont-Sainte-Maxence 7.460 d.
  • 34e NPO Sens 8.754 d.
  • 37e NPO Souzay-Champigny 2.672 d.
  • 45e NPO Issoudun 6.438 d.
  • 59e provinciaal Morlincourt 18.352 d.
  • 50e Bierges 3.747 d.

 

De zware vlucht van een week eerder had er flink ingehakt, dat zag ik reeds bij het inkorven. Vandaar dat er ook maar 12 zijn meegegaan. Wel wonnen alle vier de goede dagfond jaarlingen 1:10. Zij krijgen nu verplicht een week rust, de rest gaat naar Châteaudun (455 km).

Het oude duivenseizoen loopt op zijn eind met nog een vitessevlucht, twee midfondvluchten en 2+1 reserve dagfondvluchten te gaan. De reserve dagfondvlucht van vorig jaar werd afgelast wegens te weinig animo, dus waarom ze die dit jaar weer op het programma hebben gezet, weet ik niet.