Verbetering

Na de slechte Pont-Sainte-Maxence vlucht van vorig weekend was het duiven oplappen geblazen deze week. De duiven waren diep gegaan en gekookt door de warmte op de lossingsdag. De gehele week zijn ze niet buiten geweest op enkele 30 km trainingsvluchtjes na. Verder veel NPO-mix en rust.

Gisteren kregen ze een herkansing op Pont-Sainte-Maxence met ditmaal de wind stevig vanachter. Met een 6e plaats tegen 5.492 duiven werd er weer een top 10 plek bemachtigd in de afdeling. Met een 6e, 39e, 40e en 86e provinciaal (9 per tiental en 15 van de 24 prijs) mag het allemaal nog wat beter, maar de meeste van deze duiven kwamen vorige week een dag later thuis.

Als een stip in de wolken zo hoog was daar Turbo Millennium, een zoon van het Millennium koppel. Hij zat zo hoog dat mijn vaste letter en buurman hem niet eens zagen. Dat hij daardoor de nodige tijd verkwanselde, neem ik maar voor lief. Turbo Millennium won tot nu toe:

  • 6e provinciaal Pont-Sainte-Maxence 5.492 d.
  • 7e NPO Châteaudun 6.277 d.
  • 13e NPO Châteaudun 6.300 d.
  • 16e NPO Sens 8.754 d.
  • 7e Quiévrain 2.500 d.
  • 9e Morlincourt 1.247 d.
  • 66e NPO Morlincourt 11.790 d.

 

Mijn tweede arriverende duif is een zoon van hem. Wat opviel is dat de 12 duivinnen er weliswaar top uitzagen, maar de 12 doffers beter presteerden. Ik had 5 doffers voorop. Ook Turbo Millennium arriveerde vorige week zondag pas in de avond, ruim een dag later dus.

John van Dongen greep net naast de overwinning in de afdeling. Frans en zijn zoon Jordi Damen wonnen bij ons in de vereniging de 1e prijs alsmede de 5e provinciaal. Zij deden dat met een duif waar volgens Jordi mijn soort in zit.

Dagfond

De dagfondvlucht is uitgesteld naar vandaag waar ik 12 duiven op mee heb. De wind zal erachter zitten, wat niet altijd een voordeel is hier.

Bij Jan in Friesland waren ze wel gisteren gelost en hij won van Saulieu (654 km) tegen 3.954 duiven de 6e, 14e, 19e, 57e enz. Van alle drie de dagfondvluchten tot nu toe dus top 10 NPO.

De 6e NPO werd gewonnen door een dochter van Super Senna uit Super Rossi x Amazing Nugget (3e nationaal Asduif WHZB), gekoppeld aan New Millennium 17/932 die al meerdere top 10 NPO-winnaars heeft voortgebracht.

New Millennium is een dochter van het Millennium koppel. Haar nestligger Miss Millennium werd hier reeds moeder van Witbuiks Blue (1e NPO La Souterraine en 11e nationaal Asduif dagfond) en Millenniums Fighter (4e NPO Châteauroux 5.290 d. en 15e NPO Issoudun 6.438 d.). New Millennium en haar nestligger Miss Millennium zijn als zomerjong gelijk naar de kweek gegaan.

Dat de 6e NPO een ware Crack is, bewees ze door eerder een 9e NPO Arlon, 32e NPO Sens en 44e NPO Sourdun te winnen in Afdeling 11.

De tweede duif van Jan won de 14e NPO en komt uit Olympic Willem (samenkweek Murphy’s Law Willem de Bruijn x Olympic Millennium) en stond tegen Super Queen (dochter Super Rossi). Zij is ook moeder van Super Girl en die won 5x de 1e prijs, waaronder de 1e provinciaal Morlincourt. Deze duivin won bij Jan reeds de 4e NPO Sourdun, 16e provinciaal Echternach en de 25e NPO Arlon.

Kortom, de betere duiven laten geen verstek gaan en de kruisingen Super Rossi x Millennium koppel zijn super.