Super Rossi

Super Rossi was een bepalende duif op de wedvluchten waar hij 10x de 1e prijs won. Als kweekdoffer liet hij pas echt zijn kwaliteiten zien. Hij is van 2011 en bevrucht al enkele jaren niet meer. Hans Eijerkamp was er geweldig over te spreken toen hij hem deze week in zijn handen kreeg.

Hans vertelde mij dat ze enkele van die oude rakkers naar een liefhebber in Gran Canaria hebben gedaan waar ze spontaan weer bevruchtten door het droge, warme klimaat. Misschien moet ik Super Rossi daar ook eens naartoe doen, wie weet geeft hij nog nazaten. Qua lichaam zou je niet zeggen dat hij inmiddels 11 jaar oud is.

De opa van Super Rossi is Young Witbuik. Hij is van 2008 en bevrucht nog steeds, al wordt het wel een oud mannetje nu. Vorig jaar kwam daar New Witbuik uit en die won:

  • 1e Asduif Friese Fondclub.
  • 3e nationaal Asduif Fondspiegel.
  • 16e nationaal Asduif PIPA Rankings.
  • 17e NPO Echternach Afdeling 11 (358 km) 8.921 d.
  • 22e NPO Châlons-en-Champagne Afdeling 11 (465 km) 2.445 d.
  • 55e NPO Reims Afdeling 11 (449 km) 6.769 d.

 

New Witbuik zit inmiddels op de kweek en is een machtige doffer, net als zijn vader en opa. De eerste jongen van 2022 zien er veelbelovend uit en ik voorspel ook voor hem een mooie toekomst als kweekduif.

Wie ook een goede kleinzoon van Super Rossi heeft, is Patrick Noorman. Daarvan wonnen de nazaten reeds de 11e, 13e en afgelopen weekend 6e provinciaal in Zuid-Holland tegen 19.422 duiven. Aldus Patrick die hard aan de weg timmert.

In Zeeland zitten wel meer van die jonge gasten met snode plannen. De gebroeders Dekker zitten te springen om vanaf de nieuwe locatie iedereen het vuur aan de schenen te leggen. De jeugd heeft daar de toekomst.

Super Daisy

Onder de aangeboden duiven op PIPA een prachtig kind uit Super Daisy, de dochter van Super Rossi. Super Daisy won de 1e NPO van een loodzware Argenton en ging daarna gelijk naar de kweek, waar ze diverse top 10 NPO-winnaars gaf. In Oost Brabant pakte men vorig jaar nog de 2e NPO met een kleinkind van haar en in Marokko won men een zware vlucht met haar kleinkind.