Nat weekend

Er wordt slecht weer voorspeld komend weekend met op zaterdag hevige regen in Frankrijk. Ik zal zelf niet zoveel duiven spelen omdat de duiven die op zondag thuiskwamen nog moe ogen. Die krijgen dus een weekje rust.

Ze hebben een training van 30 km gehad en dan zie je precies hoe het gesteld is met de laatkomers. De duiven die niets geleden hebben, vlogen de laatkomers gewoon enkele minuten los. Zulke duiven spelen – ook al zijn ze op gewicht – is vragen om ze te verliezen. De jonge duiven hebben ook 30 km afgewerkt. Mand voor mand ditmaal, omdat ik weinig tijd had gisteren.

Een coryfee in de duivensport Hans Eijerkamp kwam op bezoek en daar maak ik graag tijd voor om naar te luisteren. Hans heeft de duivensport van A tot Z beleefd en alles al eens meegemaakt en gewonnen. Dat hij inmiddels 87 jaar jong nog zo vol passie zit over onze mooie hobby, is uniek.

Referentie

John Rockx won de 3e NPO/provinciaal van Pont-Sainte-Maxence tegen 7.460 duiven met een 50% Embregts-Theunis duif uit Lichte Super Rossi x Dragon Girl.