Tweede midfondvlucht

Overmorgen pakken we de duiven weer in voor Melun (351 km). Normaal gesproken gaat de gehele vliegploeg gewoon mee.

Thuishouden voor de dagfond om de duiven bijvoorbeeld nog een kuur te geven, doe ik nooit. Hier trainen de duiven in het vliegseizoen eenmaal daags en dat op maandag, dinsdag en woensdag. Kortom, 3 trainingsuren per week. Ze worden dan wel elke week ingekorfd om hun conditie op peil te houden.

Over de prestaties van afgelopen weekend ben ik niet geheel tevreden, ik moest immers 2 minuten wachten op mijn tweede duif. Daarbij hield een boven het hok draaiende roofvogel een groep duiven buiten. Desalniettemin werd ik met 63 duiven mee 1e Grootmeester, dus het zal bij een ander niet veel beter zijn gegaan. Wel een hoop kruisende duiven onderweg doordat bijna heel Nederland op hetzelfde tijdstip loste.

De jonge duiven gaan ook vandaag weer op pad, het weer is nog goed dus daar maak ik maar gebruik van. Ik hoor best wat verontrustende verhalen over veel dode jonge duiven in Nederland en België, ondanks dat ze de rota-enting hebben gehad.

Hier gaat vooralsnog alles goed op het jonge duivenhok, elke dag krijgen ze ’s ochtends net als mijn overige duiven Origanum Red en Champions Mineralenmix over het voer.