Avatar-NL17-1371054

Vraagtekens

Dit vliegseizoen zit nog vol vraagtekens voor mij. De duiven komen de ene week vroeg, de andere week laat en omgekeerd. Hier nog geen vaste duiven, de beste jaarlingen van afgelopen jaar laten zich nog niet zien.

Tot op heden wel elke week top 10 in de afdeling, dus er valt telkens wel een vroege duif, maar ditmaal moest ik 2,5 minuut wachten op mijn tweede. Binnen een kwartier na mijn eerste duif had ik er 42 thuis.

Tegen 16.023 duiven in Brabant 2000 werd het de 3e, 37e en 39e prijs. Van de 63 duiven mee 51x prijs 1:4 en 38x per tiental. In het rayon greep ik nét naast de 1e prijs. Ditmaal dus niet het geluk aan mijn zijde, maar dat hoort er allemaal bij.

Vereniging

In de vereniging won ik voor de derde keer dit jaar de 1e prijs tegen 912 duiven, ditmaal met een jaarling duivin uit Avatar. Haar broer was mijn derde duif en mijn tweede komt uit het Gouden koppel.

Verder was er nog een grapjas die het leuk vond om een vroege melding van mijn 86-jarige schoonvader op Compuclub Live te zetten. Schijnbaar kunnen anderen hier dus spooktijden plaatsen als ze je lidnummer weten. Compuclub Live is een aanfluiting als Jan en alleman zelf duiven kan melden.

Het live systeem van BENZING Live werkt ook voor geen meter bij onze verenigingsleden, ze worden pas doorgezet wanneer er in de vereniging is afgeslagen. Waar zit de fout? Joost mag het weten, maar telkens als er een update is, loopt het in de soep. Vroeger kon men middels rooksignalen de duiven nog eerder gemeld krijgen. Dat is nu de techniek van tegenwoordig.