Melun

Aanstaande zaterdag is de eerste midfondvlucht en dat betekent weer op donderdag inmanden. Het vliegseizoen dendert dus door. Hier zijn enkele oude vliegduiven reeds verwijderd omdat ze niet goed genoeg waren en te laat thuiskwamen.

De jonge duiven breng ik morgen voor de derde keer weg. Zolang het weer mooi is, profiteer ik daar maar van. De jongste exemplaren ruien wel stevig, maar dat is een teken dat ze gezond zijn.

Ik meen dat de Belgen aankomend weekend al met de jonge duiven gaan spelen. Nu kan dat perfect natuurlijk, de eerste twee rondes lijken wel oude duiven. Zij zijn volledig door de rui heen en de glans zit er mooi op.

De jonge duiven worden middels het vertrouwde systeem verzorgd en krijgen dus elke dag Origanum Red en Champions Mineralenmix en tweemaal per week Prestavit over het voer. Verder om de dag Naturaline in het water en tot enkele weken voor de eerste wedvlucht de gehele dag los. Daarna trainen ze eenmaal daags één uur verplicht.

Referenties

Na enkele weken spel stromen er verschillende referenties binnen. Alles plaatsen gaat niet, af en toe deel ik er een. Deze komt van Henri Vennix:

De eerste wedvlucht van het seizoen (Isnes) vlogen in de CC Midebo 2278 duiven. Met een kleinkind van Wariors Boy x Rockets Zot vloog ik een 6e, met een kleinkind van New Rocket een 8e. Afgelopen weekend presteerden deze twee duivinnen (nu in omgekeerde volgorde) in de CC Midebo op Dizy-le-Gros tegen 2002 duiven als volgt; 7 en 11.