Late lossing

Ik was er al een beetje bang voor; we gingen om 13.30 uur als laatste afdeling los. Meestal voorspelt een late lossing niet veel goeds, maar ditmaal viel het 100% mee. Goed gezien dus van de lossingscommissie.

De vlucht eindigde voor mij met een 6e, 7e, 15e, 20e, 30e enz. prijs tegen 18.352 duiven. Van de 68 duiven mee 50 prijzen 1:4, 13x 1:100 en 36x 1:10. Ik heb slechtere cijfers gekend.

In de vereniging werd ik geklopt door René van Poppel, maar die won ook meteen de 1e prijs in de afdeling. John van Dongen presteerde ook weer super in rayon west.

Mijn eerst aankomende duiven:

  1. Best Millennium uit het Gouden koppel, zij was niet aan haar eerste proefstuk toe want vorig jaar werd ze al 7e Gouden Crack.
  2. In dezelfde seconde arriveerde Olympic Rossi, ook een Crack. Hij won vorig jaar 3e Asduif PIPA Rankings, 8e Asduif WHZB en 11e nationaal Asduif en komt uit de samenkweek met Den 13 Herman Bevers x Olympic Millennium. Zijn moeder is Athena’s Rossi en die komt uit Super Rossi x Athena Colijn-Fox. Ook zij is een 1e provinciaal Asduif en 5e nationaal Asduif.
  3. Mijn derde duif is Golden Rossi alias de pechvogel, die won al eens de 1e prijs dit jaar en is een kleinzoon Super Rossi en het Gouden koppel.
  4. De vierde duif is één van de zusjes uit Avatar, namelijk Millennium Ava en die won eerder de 1e Châteaudun tegen 2.456 duiven en de 3e NPO Châteaudun tegen 6.277 duiven. Ze is dus een dochter van Avatar (zoon Millennium koppel) x zus Super Daisy (dochter Super Rossi).
  5. De vijfde duif is New Flame, een volle zus van de winnares van vorige week uit Millenniums Winner (1e NPO Châlons-en-Champagne) en kleinzoon Millennium koppel x Olympic Flame (de samenkweek duivin Murphy’s Law Willem de Bruijn x Olympic Millennium).

 

Bij Jan in Friesland komen de duiven ook op gang, daar werd het tegen 18.021 duiven de 4e, 21e, 33e, 35e, 39e enz. prijs. De eerste duif van Richard van de Haterd uit Oss wint de 3e prijs tegen 2.297 duiven en die komt uit zoon Avatar x kleindochter Super Rossi.

De conclusie – althans, op eigen hok – is dat het om de allerbeste duiven draait. De duiven die vorig jaar tot de beste behoorden, melden zich nu ook weer op de voorposten. Dat is ook bij de gekende hokken, overigens.