Dit viel mee

Niergnies bleek een meevaller, ook al denk ik dat de wind meer in de noordwesthoek zat dan in de voorspelde noordoosthoek. Vier duiven arriveerden tegelijkertijd en waren al over het huis heen voordat ze aanstalten maakten dat ze hier moesten zijn.

Ze vielen op het hok, ééntje was een jonge aanvlieger en daar gingen ze even achteraan jagen. Als ik het goed zag viel de volgende duif wel gelijk op de plank waardoor de rest snel volgde. Resultaat: de 1e, 2e, 9e en 11e prijs tegen ruim 6.000 duiven. Van de 67 mee 58 prijzen waarvan 32 per tiental.

De 1e prijs is voor Blue Flame. In het rayon werd ze 1e tegen 6.068 duiven en in Brabant 2000 werd ze 8e tegen 17.929 duiven. Ze heeft de losplaats goed onthouden, want vorig jaar won ze hiervan als jong ook de 1e in het rayon, toen tegen 3.642 duiven.

Dat goede uit goede komen wordt weer eens bevestigd. Haar vader is Millenniums Winner en die won bij Jan in Friesland met 5 minuten los vooruit de 1e NPO Châlons-en-Champagne tegen 6.221 duiven.

Millenniums Winner komt dan weer uit een zoon van het Millennium koppel x dochter Super Rossi. De moeder van Blue Flame is Olympic Flame, de samenkweek duivin Murphy’s Law Willem de Bruijn x Olympic Millennium.

De 2e prijs is voor Bas, hij komt uit Fighter en dat is een rechtstreekse Bas Verkerk uit Buster x Snip. De moeder is een zus van Super Daisy en die komt rechtstreeks uit Super Rossi.

De duif die gisteren bij Jan Timmermans de 4e provinciaal won tegen 18.653 duiven komt ook uit een dochter van Super Rossi. Dit is trouwens één van de verste afstanden, dus compensatie, laat me niet lachen. Dat is verzonnen door mensen die altijd excuses zoeken en achter elke boom een vijand zien.

We hebben het altijd over Kittels en allerlei andere hypenamen. Zelf ben ik meer van de feiten en ik kan inmiddels een boek vullen over wat de nazaten van Super Rossi en het Millennium koppel aan 1e prijzen hebben gewonnen in groot verband.