Lichte-Super-Rossi-NL17-3715057

Hoge bomen

Een nieuw jaar en dus een nieuw vliegseizoen waarin je jezelf moet verdedigen. We kennen allemaal onze slechte vluchten en periodes, je kan nu eenmaal niet elke wedvlucht domineren.

Wanneer je alles oprolt hoor je niemand, maar zodra je één steek laat vallen ben je gelijk aan de beurt. Deze geruchtenstroom wordt vaak maar door enkele personen aangevoerd. Wanneer je goed speelt en een blog bijhoudt over hoe je dingen aanpakt, ben je voor veel mensen een gewild doelwit.

Gelukkig gaat het hier al jaren super, maar uiteraard heb ik ook mijn slechte vluchten. Ik begrijp dus goed hoe frustrerend het is voor hen die altijd met hun hakbijl klaarstaan. Ik erger me daar al lang niet meer aan, het zijn immers meestal uitgebluste kampioenen uit een ver verleden of personen die nooit iets gepresteerd hebben.

De personen om mij heen weten wat ik er voor doe en wat ik er mijn hele leven voor gedaan heb. Commerciële belangen heb ik niet, want dan had ik alles al lang verkocht. Ik wil gewoon genieten van de prestaties van mijn duiven op eigen hok en dat van anderen. Bijvoorbeeld de dominantie van Jan op de NPO-vluchten bij de jonge duiven in Afdeling 11.

Ik ben niet zo fanatiek meer met het delen van referenties, maar die zijn er natuurlijk wel. Zo won men afgelopen week de 1e prijs in Marokko van een zware 470 km vlucht met 1000mpm tegen ruim 7.000 duiven. Dit gebeurde met een kleinkind van Lichte Super Rossi. Ook werd onlangs een eenhoksrace gewonnen met €7.000,- voor de winnaar waar Super Rossi ook in vertegenwoordigd is.

De 1e Olympiade duif van Team Alessandroni heeft ook veel Embregts-Theunis bloed in de aderen. Richard van de Haterd uit Oss won een afdelingsvlucht met een 50% Embregts-Theunis duif en Comb. van Wanrooij had een 2e Asduif in de afdeling met 50% in de aderen (ik heb die in handen gehad en dat is een fenomenale doffer). Johnny de Visser had ook een 2e Asduif met 50% Embregts-Theunis.

Mijn buurman Corné Van Rijen had een ware crack. Dit is een 100% Embregts-Theunis duif die inmiddels terug op het kweekhok zit. Corné en ik delen de jongen. Deze duif won:

  • 1e NPO Melun tegen 14.666 d.
  • 2e NPO Sec 1a Vierzon tegen 4.363 d.
  • 10e NPO Sens tegen 9.924 d.
  • 1e Vierzon tegen 1.114 d.
  • 1e Melun tegen 4.739 d.
  • 1e Morlincourt tegen 399 d.
  • 1e Bierges tegen 591 d.

 

Tot slot hoop ik dat we met zijn allen weer een mooi vliegseizoen mogen hebben in goede gezondheid en zonder strubbelingen.