Alles kan en mag weer

Sommige planten in de tuin schieten hier en daar al in knop. Vroeger dan normaal en dat wijst erop dat het voorjaar in aantocht is.

Rond maart verandert hier altijd een en ander in aanloop naar het vliegseizoen. Bij de kweekduiven gaat het licht uit, die gaan dan met de natuur op en neer. De vliegduiven worden weer verduisterd.

Binnenkort is ook de voorjaarsbeurs in Houten weer. Er wordt ons wel eens gevraagd of wij ook aanwezig zijn met een stand, maar dat doen we niet. Ik zie daar geen voordeel in.

De producent van onze bijproducten DHP Cultura staat er wel. Vragen over grondstoffen zal Bas graag beantwoorden. De Embregts-Theunis emmer en bijproducten zijn in samenspraak met Bas naar mijn behoeften ontwikkeld.

Reclame maken buiten deze website gebeurt niet, het is immers een project van onze zoon en ik heb daar zelf geen belang in. Een product moet zichzelf verkopen omdat het een goed product is en niet omdat het via reclame aan je wordt opgedwongen.

Zo heb ik in al die jaren van alles geprobeerd. Sommige dingen voegden iets toe en andere niet. Ik hou het graag overzichtelijk en simpel en daarom komen er geen nieuwe producten bij. De cirkel is al rond. Mochten de prestaties tegenvallen, dan weet ik dat het niet aan het systeem ligt want dat is elk jaar hetzelfde.

Ook aan de hokken verander ik geen spijker, daar hebben zowel de jonge als oude duiven reeds super op gevlogen. Op de kweekhokken is ook al menig toppertje geboren, dus die worden ook niet veranderd (ook al winnen die hokken de schoonheidsprijs niet).

Verder gaat er niet één topper weg, er wordt soms alleen een duif bijgehaald uit superduiven. Zo’n duif krijgt dan enkele jaren de tijd om mij te overtuigen dat hij/zij individueel goed (door)kweekt. Zo niet, dan weg ermee ongeacht de prijs die ervoor betaald is.

Verder houd ik me aan een voor mij toelaatbaar aantal duiven op de vlieg- en kweekhokken. Ik zal nooit een hok bijzetten. Dan maar harder selecteren. De jonge duiven hebben 12×3 meter tot hun beschikking. Het streven is om met 100 jonge duiven te beginnen. Als dat er na vijf vluchten nog 60 zijn, heb ik er meer dan genoeg.