Anders dan anders

Een duivenmelker moet elk jaar doelen stellen voor zichzelf. Mijn doel in 2021 was genieten van de vluchten en één van de Grand Prix vluchten zien te winnen. Hierin ben ik gelukkig geslaagd, zowel op eigen hok als bij Jan in Friesland.

Natuurlijk heb je daarbij wat geluk nodig, maar ook duiven die het in zich hebben om zo’n vlucht te kunnen winnen. Blue Diamond is een dochter van het Golden Pair en won de Grand Prix vlucht vanuit Melun.

Mijn doelen voor 2022 heb ik moeten bijstellen wegens het gedoe met de samenspelen. Onze vereniging moet de punten voor vitesse, nalijn en vitesse jong tot 300 km uit het rayon halen dat uit meer dan 400 leden bestaat. De rest van Brabant 2000 kan die hun punten uit hun samenspelen van circa 75 leden halen.

Het zal me verder een worst wezen, want hokkampioen op de vitesse en jonge duiven ben ik al zo vaak geworden de laatste 20 jaar. Mijn doelen liggen nu op de mid- en dagfond en midfond jonge duiven (eigenlijk de NPO-vluchten), daar kan men tenminste nog met gelijke wapens strijden en kan niemand zich ergens achter verschuilen.

De twee Nederlandse vrouwen waren gisteren oppermachtig bij het WK veldrijden, daar was geen ploegenspel tegen opgewassen. Gewoon met een bloedtempo vertrekken en iedereen wist na 500 meter hoe de kansen verdeeld waren. Misschien moet men die dames voortaan maar op een omafiets laten starten en de overige deelnemers op een koersfiets, zo doet Brabant 2000 dat ook.