Kerstmis 2021

Nog enkele dagen tot Kerstmis. Voor mij heeft dat een speciale betekenis vanuit het verleden die me altijd bij zal blijven. Kerst moet gezelligheid uitstralen, maar dat is jammer genoeg niet overal vanzelfsprekend.

De eerste jongen worden hier elk jaar met Kerstmis geboren. De eitjes van de vroege leggers komen dan uit. Het ringen met 8 dagen oud is in de winter geen enkel probleem. Een beetje WD-40 kruipolie doet wonderen.

Ik vind wel dat ze de ringen beter enkele dagen voor het nieuwe jaar kunnen uitgeven. Nu moet je telkens iemand lastigvallen op nieuwjaarsdag. Natuurlijk kan ik ook enkele dagen later koppelen, maar ik doe dat het liefst op vrijdag zodat ik ze in het weekend in de gaten kan houden.

Hier moet ik drie rondes kweken om aan het aantal duiven te komen om mee te spelen. Meer kwekers of voedsters ga ik daar niet voor houden. Ik snap mensen met meer dan 50 kweekkoppels niet zo. Mochten dat allemaal goede zijn, dan was daar niet tegen te spelen.

Het is bijna 2022. Een nieuw jaar biedt nieuwe kansen en ruimte voor nieuwe plannen. Ook denk ik terug aan degene die ons ontvallen zijn. Familie, bekenden en ook collega duivenmelkers. Vanaf hier wensen wij als hok Embregts-Theunis iedereen fijne en gezellige kerstdagen en het beste voor 2022.