witbuiks-blue

Consequent

Soms moet ik wel even zuchten als ik weer dezelfde vragen krijg van vaak ook dezelfde liefhebbers.

  • Welk voer geef je tijdens de rui? Al 25 jaar hetzelfde, Championsmix en NPO-mix.
  • Welk voer geef je tijdens de kweek? Al 25 jaar hetzelfde, Championsmix en NPO-mix.
  • Wat voer je bij thuiskomst? Al 25 jaar hetzelfde, Championsmix en NPO-mix.
  • Gebruik je nog wel eens Naturaline? Al 25 jaar om de dag.
  • Geef je ook wel eens Sedochol? Al 25 jaar van begin tot einde rui om de dag.

 

Ik verander nu eenmaal niet snel van systeem. Zo geef ik ook al jarenlang oregano olie over het voer, vandaar dat we die in eigen assortiment hebben opgenomen. Let wel, de voordelen van oregano zie je alleen wanneer je die elke dag geeft en niet enkele malen per week.

De duiven die hier door de rui zijn, hebben een blinkende glans in de nek en zijn zijdezacht, te danken dus aan het dagelijkse gebruik van Origanum Red. Bovenstaande foto toont hoe de duiven er na de rui uit zien. Dit is Witsbuiks Blue op haar winternest in januari nadat ze de 1e NPO La Souterraine en 11e nationaal Asduif won op de dagfond.

Een natuurlijke basisgezondheid gesteund door natuurlijke bijproducten is enorm belangrijk om elk jaar weer een topconditie te bereiken. Mijn duiven moeten die een geheel seizoen vasthouden en niet enkele vluchten. De cijfers liegen er niet om, ondanks alles wat er over mij wordt uitgekraamd:

  • 2017: 11e Beste Liefhebber WHZB.
  • 2018: 10e Beste Liefhebber WHZB.
  • 2019: 4e Beste Liefhebber WHZB.
  • 2020: 3e Beste Liefhebber WHZB.
  • 2021: 3e Beste Liefhebber WHZB, hoogstwaarschijnlijk.

 

Door met alle winden mee te waaien zal je nooit bij de kampioenen geraken. Je moet voor jezelf een simpel systeem ontwikkelen en je daar consequent aan houden. Ga je met elke modegril mee, dan kom je er nooit. Zoek het in goede duiven en een goede basisgezondheid. Dat laatste bereik je niet door de drinkpot elke dag van kleur te laten veranderen.

En vergeet niet, het wiel kan maar één keer worden uitgevonden, ondanks wat anderen je soms willen wijsmaken. ‘Ruiversnellers’ zijn daar een voorbeeld van. Maak dat de kat wijs.