Melun

Aanstaande zaterdag spelen we weer Melun in verband met de zuidoostenwind die wordt voorspeld. Zoals ik gisteren al schreef, zijn mensen gek aan het worden. Men heeft zich door enkele personen aan laten praten dat een zuidoostenwind verschrikkelijk is. Niet bepaald toevallig wonen die personen in het oosten van de afdeling. Over eigenbelang gesproken.

Zoiets zou men pakweg 10 jaar terug toch niet kunnen bedenken? Moet je nagaan hoeveel macht schrijvende en schreeuwende personen tegenwoordig hebben op social media. Dat bestuurders daar zo gevoelig voor zijn, is onbegrijpelijk.

Men kan toch moeilijk elke vlucht met een zuidoostenwind verplaatsen naar een oostelijke losplaats, omdat er anders enkele personen denken ongunstig te zitten? Gaan we de vluchten met een westenwind dan ook verleggen naar een westelijke losplaats?

Mij maakt het allemaal niet meer uit, maar ik vind het af en toe moeilijk te begrijpen. Inderdaad, de wind bepaalt de prijzen, maar als je jezelf een kampioen acht dan moet je er ook staan als de wind wat minder gunstig is.

Ik vind ook dat je een ander geen zand in de ogen moet strooien. Aan duivensport is niets geheimzinnig. Het gaat om goede duiven, een goede begeleiding en verzorging en dan moet je maar afwachten hoe ze het op de vluchten doen. Het belangrijkste is dat je zelf geen steken laat vallen. Het nieuwe seizoen start hier direct na de laatste vlucht.