Dragon-Girl-NL17-3714981

Kruislossing?

Gisteren oost in de wind, maar ik vermoed dat de problemen in Brabant zijn ontstaan door een kruising met de duiven van Zuid-Holland. Mijn eerste twee duiven kwamen uit de richting van Zeeland, wat te begrijpen is bij een oostenwind, maar de rest kwam allemaal uit de achtergrond. Dit lijkt me een teken dat de duiven zijn meegetrokken met Zuid-Holland.

Hier is het al bij al goed afgelopen met op het moment van schrijven nog twaalf duiven kwijt. Twee duiven behaalden teletekst en een mooie vervolgserie, daarna viel ook hier de stilte. Een prijskamp die bijna een uur openstaat, kan natuurlijk niet.

Ik schreef enkele weken terug dat er problemen zouden komen zodra ze de grote sprong alsnog zouden maken. Dat is zwaar voor jonge duiven. Jammer genoeg had ik weer eens gelijk. Vandaar dat ze het vliegprogramma beter intact hadden kunnen houden in plaats van naar Jan en alleman te luisteren.

Zelfs op de nalijn heel wat verloren jonge duiven, dus dat daar geen duiven worden verspeeld, kan ook naar het rijk der fabelen.

Mijn eerste tien jonge duiven die gisteren op appel waren, zijn:

  1. uit Atlantic Bas Verkerk x Dragon Girl (die won zelf 5x de 1e in het rayon en 4x teletekst).
  2. uit Atlantic Bas Verkerk x Dragon Girl.
  3. uit zoon Super Rossi x Looyschelder duivin.
  4. uit Atlantic Bas Verkerk x Dragon Girl.
  5. uit zoon Millennium koppel x dochter Avatar (zoon Millennium koppel).
  6. uit zoon Millennium koppel x dochter Golden Pair (Grey Millennium (zoon Millenium koppel) x Golden Ace (dochter Super Rossi)).
  7. uit zoon Millennium koppel x Rossi’s Warior.
  8. uit zoon Super Daisy (1e NPO Argenton) x dochter Millennium
  9. uit Urano De Bruijn x Olympic Millennium (dochter Millennium koppel).
  10. uit Olympic Murphy x dochter Warior (2e nationaal Asduif).

 

Herstel

Mijn 3e getekende heb ik moeten hechten, die krijgt volgende week rust. De duiven krijgen nu enkele dagen Prestavit over het voer en aanstaande dinsdag en woensdag Octavit. Op die manier heb ik ze weer kogelrond voor aankomend weekend.