Bezoekjes

Ik hoop dat corona iets rustiger wordt en ik dit najaar weer wat hokken mag bezoeken. Sommige bezoeken staan me nog goed bij, zoals bij Dirk van Dijck in Zandhoven. Ik heb zelden iemand gezien met zoveel passie voor duiven.

In 1991 was ik bij Herman Calon, inmiddels 82 jaar. Hij was toen jonger dan ik nu ben (wat vliegt de tijd!). Herman is ook nu nog gepassioneerd met duiven bezig. Dat was tevens het eerste megahok wat ik heb bezocht. Letterlijk alles stond er vol met hokken.

Herman schroomt niet om de duiven nog enkele keren per week tegen de Franse grens te lappen. Je moet willen winnen, schreef ik wel eens en die drive heeft hij nog altijd. Veel andere liefhebbers die stukken jonger zijn, hebben er al een hekel aan om de duiven te pakken om in te manden, laat staan voor een trainingsvluchtje.

Jef Vanwinkel (Tielt-Winge, BE) was ook zo’n gepassioneerd man, al is het nu een stuk stiller om hem heen wat resultaten betreft. Onlangs ontmoette ik Hans Eijerkamp, ouder dan Herman Calon, maar ook nog vol passie. Er is maar weinig wat hem ontgaat in de duivensport.