golden-super-rossi

Twee vluchten

De dag begon gisteren miezerig en de vrachtwagen van Brabant stond met stukken. In principe dus niet erg dat de duiven wat later los gingen. Van Quiévrain (nalijn) was het Urana die in Rayon West de 1e wegkaapte tegen 7.417 duiven.

Eerder dit jaar won zij al de 1e in Brabant 2000 tegen 12.231 duiven van Péronne. Een toppertje, dus. Vorig jaar werd ze als jong 9e provinciaal Asduif. Ze komt uit de nieuwe sterkweker, zoon Uranus Willem de Bruijn x dochter Super Rossi.

De tweede arriverende duif was Miss Golden Eye, zij werd eerder 17e Asduif allround WHZB en komt uit het Golden Pair: Grey Millennium (zoon Millennium Koppel) x Golden Ace (dochter Super Rossi). Mijn derde komt ook uit dit Golden Pair.

De vierde is Mathieu, zoon Millennium koppel. Hij won al 5x een 1e prijs. Mijn vijfde is een dochter uit het Millennium koppel en de zesde een dochter van het Golden Pair.

Daarna kwamen de jonge duiven. Zij zaten erg hoog en hadden moeite met vallen, wat tijd kostte. Het werd 7e, 8e en 11e in Brabant 2000 tegen 10.909 duiven in het samenspel. Een ontketende Frans Damen zat voor mij met twee duiven. Zijn tweede en derde duif zijn overigens 50% Embregts-Theunis.

Mijn eerst arriverende duiven waren ditmaal:

  1. uit zoon Millennium koppel x dochter Young Witbuik.
  2. uit Bingo x dochter Golden Pair.
  3. uit broer Dragon Girl x dochter Golden Pair.
  4. uit Avatar (zoon Millennium koppel) x dochter Super Rossi.
  5. uit Olympic Lion (samenkweek 13 Herman Bevers x Olympic Millennium) x Athena’s Rossi (dochter Super Rossi).
  6. uit Golden Pair.
  7. dochter Millennium.
  8. uit zoon Millennium koppel x kleindochter Young Witbuik.
  9. uit Atlantic Verkerk x Dragon Girl.
  10. uit zoon Millennium koppel x kleindochter Young Witbuik.

 

Jan won in Friesland de 1e in de afdeling tegen 11.138 duiven met een echte topper. Deze duif stond niet voor niets als 1e getekende. Hij is een kleinzoon van Golden Super Rossi en Olympic Millennium. Verder was de uitslag niet best, dus nog volop werk aan de winkel in een korte periode.