Alweer

Het is frustrerend, maar zoals het er nu uitziet, lijkt het zaterdag weer moeilijk te worden. Een vroege lossing is mogelijk als men niet te lang twijfelt. Zondag ziet het er voorlopig stukken beter uit, al kan dat natuurlijk nog veranderen.

Ik schreef gisteren al dat er in deze tijd geen ruimte is voor groepslossingen. Alle andere afdelingen – waaronder Afdeling 5 – staan ook weer in meerdere groepen voor ons, terwijl de tijd om te lossen beperkt zal zijn. Wij moeten eigenlijk een maand eerder starten dan de andere afdelingen, anders blijven we elkaar voor de voeten lopen.

Vluchten op voorhand afgelasten zou verboden moeten worden, er zijn immers maar enkele jonge duivenvluchten. Twee daarvan zijn reeds verloren gegaan door foutieve beslissingen. Ik verwacht dat regenval ook nog wel een keer roet in het eten zal gooien en het hitteprotocol zal ook nog wel een keer intreden. Zo houd je niets over.

De nalijn mag van mij weg. Dat is gewoon concoursvervalsing voor zowel de nalijn als het jonge duivenspel, omdat men massaal de vroege jongen op de nalijn inzet. De meeste van ons spelen ook met duivinnen, dus waarvoor is die nalijn dan nodig? Gewoon diverse trainingsvluchten doordeweeks in het begin, zodat iedereen de mogelijkheid krijgt om alsnog in te stappen.

Hier zit ook een ploegje van 16 jongen die laat zijn gespeend. Die worden zaterdag ingelast op 140 km zonder eerder een grote mand te hebben gezien. Ik heb daar geen schrik van.

Meerdere mensen vragen of ze onze bijproducten ook in de rui- en kweekperiode kunnen toepassen. Zij vinden hun duiven er nu super uitzien en ze glanzen volop. Natuurlijk kan dat. Hier krijgen de duiven jaarrond Origanum Red en Champions Mineralenmix over het voer. Prestavit doe ik na het vliegseizoen op dinsdag- en vrijdagochtend over het voer.

Je ziet tegenwoordig in meerdere bijproducten van diverse firma’s oregano voorkomen. Dit bevestigt dat het een super ingrediënt is, waar ik zelf al jaren van overtuigd ben.