Dorpsspel

Volgende week wederom een dorpsvluchtje. We zouden de helft van ons lidmaatschapsgeld terug moeten krijgen voor het karige spel dat voor de jonge duiven aangeboden wordt.

Hier hebben de jonge duiven uit noodzaak tweemaal Duffel gevlogen. Duiven die niet vliegen gaan nu eenmaal ruien, vandaar dat ik er de gang in houd.

In 2020 – het coronajaar – hadden we zelfs nog meer spelmogelijkheid. Het is nu eind juli en de meeste hebben pas één wedvlucht gehad.

Dat er heel wat moet veranderen in onze afdeling, is duidelijk. Eigenlijk zouden alle leden hun lidmaatschap moeten opzeggen om de hegemonie van enkele heersers te doorbreken. Dit alles om dergelijke missers in de toekomst te voorkomen.

Tal van leden hebben mij benaderd om iets op poten te zetten, maar dat heb ik al eens gedaan. Nu moeten er maar eens andere leden opstaan om de kastanjes uit het vuur te halen.

Laten we hopen op een mooi resterend seizoen. De eerstvolgende misser die men maakt is om alweer in twee groepen te gaan lossen. Het wisselvallige weer laat het nu eenmaal niet toe om in groepen te lossen. In 10 minuten kan men een geheel ander weerbeeld hebben.