Een opgedrongen vrij weekend

We moeten zelf de duiven maar lappen, ook vandaag is het weer schitterend weer. Het is duidelijk dat het IWB er niet op vooruit gegaan is nu er ook duivenliefhebbers in zitten. Als je het mij vraagt is het beter om het IWB gewoon op te doeken in plaats van er geld aan te blijven spenderen.

Gisteren heb ik dus een ritje naar de familie Eijerkamp gemaakt en een deel van de hokken en duiven bekeken. Ik moet zeggen dat alles er kraakhelder bij stond, je zou van de vloer kunnen eten. Ik zag dat destijds ook bij de combinatie Van Wanrooij.

Ik heb alleen de duiven gezien die verzorgd worden door Oliver Sabol. De duivinnen waren in topconditie en ik verwacht ook op de nalijn spektakel als hij ze zo kan houden. Normaal speelt hij alleen met doffers, maar dit jaar ook met duivinnen.

Een stuk of zeven sprongen er bovenuit en zijn echte kampioentjes, waarbij mijn voorkeur uitging naar een grijze duivin. Dit is dan ook een hele beste die erg hoog gaat komen in alle rangschikkingen, mocht ze op de nalijn gespeeld worden. Perfect van bouw en een echt allround type.

Die Oliver weet ook wel met duivinnen om te gaan, dat was duidelijk te zien. Maar wat een kwaliteit is daar voor handen en wat een fanatisme bij het gehele team.