De vrijdag

België gaat met de meeste provinciale vluchten naar de vrijdag. Voor de afdelingen in Nederland lijkt het mij ook beter om naar de vrijdag uit te wijken.

Ik moet wel zeggen dat de meest betrouwbare weersite momenteel zaterdag en zondag rond 10u kans ziet om te lossen. Het grootste probleem zal zijn dat diverse afdelingen voor ons staan te treuzelen, zodat wij weer te laat los kunnen.

De weersvoorspellingen zijn verder niet best, dus de jongen laat in de middag lossen is vragen om weer een hoop onnodige verliezen.

Zeeland lijkt de voorloper en lost hun jonge duiven op vrijdag. Een verstandige beslissing als je het mij vraagt. Afdeling 5 (de oude duiven) en Afdeling 7 en 8 hebben ook plannen om op vrijdag te lossen.

We wachten het af, al verwacht ik niets. Het weer wordt nu eenmaal steeds moeilijker en we moeten daarop in kunnen en willen spelen.

Niet alleen bij ons is klimaatverandering merkbaar. Ik ontving een filmpje van een vriend uit China, de regenval daar leek op de ramp in Limburg en omstreken onlangs. We ontkomen daar niet meer aan, al verwacht ik wel dat de duiven hierin gaan evolueren de komende jaren.