Het was me weer een weekend

De jonge duiven werden zoals gewoonlijk te laat gelost. Desondanks werd het 1e t/m 4e in het rayon tegen 4.678 duiven. De 1e komt uit Olympic Millennium x zoon Uranus De Bruijn (de nestmaat won vorige week de 1e in de vereniging) en de 2e uit zoon Millennium koppel x Rainbow Warior.

De 3e komt uit broer Dragon Girl x dochter Golden Pair (zoon Millennium koppel x dochter Super Rossi) en de 4e uit Bingo x dochter Golden Pair. Eigenlijk zijn ze allemaal winnaar, want ze kwamen exact tegelijk aan. De eerste 60 duiven waren snel thuis en hadden niets geleden. Daarna stokte het, zoals bij de meeste liefhebbers.

Bij de dagfond besloot men om 8u met de duiven naar een kortere afstand te rijden, om ze vervolgens om 9.30u te lossen. Het gevolg was een slecht verloop overal. Mijn 1e daar is een zoon uit Blue King x New Goldstar en de nummers 2, 3 en 4 komen uit National Rossi x Olympic Millennium.

Van de dagfond zijn nog 4 van de 26 duiven weg en bij de jongen 17 van de 110. Maar goed, het gaat om wie er nog zijn. Het is veel erger voor de kleinere liefhebber die er 3 van de 20 thuis heeft, omdat men weer eens te laat loste. Het viel wel op dat de dagfond duiven nauwelijks iets geleden hadden, dus op de verzorging in de manden viel ditmaal niets aan te merken.

Jammer genoeg bestellen veel liefhebbers al geen ringen meer en dat komt zeker niet alleen door het weer. Als we op vluchten van 140 km verliezen kennen, moeten we dan 25 km gaan vliegen? Zoals ik zo vaak roep: vroeg lossen, ook bij bewolkt weer. Dat is 100x beter dan wachten tot de zon hoog aan de hemel staat.

Stuur gewoon filmpjes van de losplaats naar vijf goede liefhebbers die zelf duiven in concours hebben. Laat hen vervolgens adviseren of er gelost kan worden. Bij drie of meer gelijkgestemden geldt lossen of wachten.

Wat de jonge duiven betreft; maak een degelijk selectief vliegprogramma en laat de nalijn gelijk oplopen. Wie niet ver wil spelen, kan dan altijd nog de nalijn spelen op kortere afstanden. Zo houd je iedereen tevreden. Het is immers een hobby, dus gun iedereen zijn of haar spelvreugde.