De laatste dagfondvlucht

Een jaar vliegt voorbij. Vroeger wilde ik zo snel mogelijk 16 zijn om brommer te rijden, daarna zo snel mogelijk 18 om auto te rijden. Toen was het zo snel mogelijk op mezelf wonen, maar nu zijn al die doelen op en vliegen de jaren voorbij.

Zo gaat dat ook met duivenvluchten. Je begint aan een seizoen en voor je het weet is het voorbij. Vandaar dat ik de boel nog maar eens in gang heb getrokken en 26 duiven heb ingemand voor de laatste dagfondvlucht.

Bij de jonge duiven gaan er 110 mee. Er zijn er nog zeven achter en één werd verwijderd wegens zijn verwondingen. Zaterdag lijkt het een rustig kopwindje te worden, dus een kleine 2 uur vliegen voor de jonge duiven en 9,5 uur voor de ouden.

Bij de jonge duiven is alles nog in rustmodus. Mijn plan is om begin augustus de gashendel open te trekken als alle rayons in één keer los gaan. Met rayonlossingen zoals vorige week krijg je grote groepen jongen in één keer thuis en is binnenkomen een must. Dit zal zaterdag minder problemen opleveren als ze 2 uurtjes moeten werken.

Hier zitten de jonge duiven nog gewoon bijeen zonder dat ze gemotiveerd worden. Ze trainen eenmaal daags en worden niet meer opgeleerd. Zodra de vluchten begonnen zijn, stop ik daarmee.

De verzorging is hetzelfde als bij de oude duiven, dus op zaterdag en zondag Prestavit en elke dag Origanum Red en Champions Mineralenmix op het voer. Bij verdere vluchten ook Octavit doordeweeks. Ik ben niet van het veranderen. Gaat het ff niet, dan wacht ik geduldig af tot het wel gaat.