Voetringen

De ringen voor 2022 moeten weer doorgegeven en betaald worden. Boven de 100 ringen komt er 50 cent per ring bij. Men volgt hierin België. Desondanks bestellen de veelal commerciële hokken daar ook nu nog gewoon meer dan 600 ringen en is Jan Modaal in principe alsnog de klos.

Het was denk ik beter om vanaf de vierde jonge duivenvlucht niet meer dan 80 duiven toe te laten. Ook bij de oude duiven vanaf de vierde vlucht niet meer dan 60 duiven per liefhebber in concours. Ik denk dat ze daar meer mee op zouden lossen.

Je ontkomt er niet aan dat de echte slimmeriken reeds meerdere coördinaten en zelfs hun perceel kadastraal op hebben laten delen.

Nu gaat het er alleen om dat de kas van de NPO gespekt wordt en er met dat geld weer ondoordachte beslissingen gemaakt en zakken gevuld kunnen worden. Die Olympiade zouden ze ook beter af kunnen schaffen in plaats van er massa’s ledengeld aan te besteden.