Olympic-Millennium-NL17-3714984

Het begin is gemaakt

Gisteren hadden we de eerste jonge duivenvlucht met hier een goed resultaat. Ruim 20 jongen kwamen tegelijkertijd aan, maar bleven minutenlang vliegen. Daardoor in het samenspel tegen 1.643 duiven 2e t/m 20e en 23-24-25-26-27-31-32-33-34-36-39-40 enz. Mijn eerste is een dochter uit Olympic Millennium x zoon Uranus van De Bruijn.

Hier dus geen klagen met op het moment van schrijven nog acht duiven weg. Bij sommige liefhebbers is echter het hok al half leeg. Eén van de oorzaken is een uiterst onsportieve lossing van Noord-Holland in Roosendaal om 11u. Rond dat tijdstip gingen onze duiven vallen en Roosendaal ligt op 5 km hiervandaan. Over miscommunicatie gesproken. Tegen zulke praktijken helpt geen kweken.

Mijn jonge duiven waren al stevig afgehard door de leerschool die ik ze zelf heb gegeven. Wie daar te licht over dacht, heeft het nu zwaar te verduren gehad.

Ik roep al jaren dat we in Brabant net als vroeger 23 juni moeten starten met de prijsvluchten, dan zijn we al een eind op weg voordat andere afdelingen aan de grens gaan lossen. Maar nee, hier maakt men liever werk van het opleren van overnachtduiven en aandacht voor jonge duiven is er niet.

Bijvoorbeeld begin juni tweemaal per week starten met oefenvluchten van 30 km voor jongen, zou een goede oplossing zijn voor de verliezen. Als de liefhebbers dan zelf ook nog wat moeite zouden nemen om op tijd met hun duiven te gaan rijden, heb je een hoop problemen opgelost.

Nu is het elk jaar op de blaren zitten en ik ben benieuwd hoe lang de meeste dat nog volhouden. Je moet echter wel bij jezelf de wil vinden om er iets voor te doen. Inderdaad, veel liefhebbers werken er nog bij, maar rijd dan bijvoorbeeld zaterdag- of zondagochtend vroeg met je jongen.