Het begin van het einde

We zouden normaal komend weekend Quiévrain voor prijs spelen op 143 km. Dit werd ingekort naar Bierges 93 km en inmiddels naar een trainingsvlucht van 53 km. Ze breken zo de duivensport van hogerhand af, ik heb vandaag erg veel teleurgestelde liefhebbers op de mail en aan de telefoon gehad.

Zo goed als iedereen was er klaar voor, op enkele jammeraars na. Het ergste is, die kiezen na een paar vluchten toch weer voor de nalijn. Dat ze één vlucht ontnemen, tot daar aan toe, maar aan de achterkant er één bij brengen, schijnt niet te lukken.

Ik schreef al vaker dat voor de overnachtfond bijna alles kan in Brabant; veel opleervluchten op zondag of zaterdag met vaak geringe deelnames.

Afgelopen jaar hadden we 19 september nog een nalijnvlucht met bijna 12.000 deelnemende duiven, dan wordt toch duidelijk wat er leeft, zou je zeggen. Maar schijnbaar heeft niemand in het bestuur belang bij de programmavluchten.

Zo zag ik nog een meteorologische voorspelling voorbij komen, het zou in juli ver boven de 30 graden gaan. Ook dan worden er weer verschillende vluchten afgelast. Het almaar dalende ledental heeft een reden, alleen die wil men niet zien of in ieder geval niets tegen doen.