Soms moet je met kruimels tevreden zijn

Wat een weekend, weer. De straten in Parijs stonden blank toen onze duiven daar doorheen moesten. De midfond werd veel te laat gelost om 13.45u. Middaglossingen zijn altijd slechte vluchten, wat ook aan de mpm te zien was.

De reden van de late lossing was dat enkele onsportieve verenigingen amper 20 duiven in de manden hadden gedaan, waardoor ze de duiven niet konden houden en alles over moest worden gezet in de verzamelloods. Wat mij betreft mogen ze hier flinke boetes voor uitdelen, want iedereen is hier de dupe van.

De dagfond dan. Een hoog Embregts-Theunis gehalte, alleen niet bij mijzelf. De 1e NPO werd gewonnen door John Rockx uit Zegge met een 50% Embregts-Theunis duif en de 7e NPO door Rene Roks met een 100% Embregts-Theunis duif. In de 2e NPO van Andre vd Linde stroomt ook Embregts-Theunis bloed.

Duiven die uit conditie geraken, krijg je er niet zomaar meer bij. Ik speel nog wel de 1e in de vereniging en de 25e NPO met Fighter Daisy uit de Verkerk doffer x een dochter van Super Rossi. De 51e NPO won ik met een dochter uit National Rossi x Olympic Millennium en de derde arriverende duif won de 101e NPO. Deze komt uit Mister Gold x Super Daisy.

Team Eijerkamp won alweer een NPO-concours, het is ongekend wat een topjaar zij hebben in een verder voor iedereen moeilijk seizoen.