Blue-Rocket-NL10-3016846

Een lichte terugval

Zoals ik al dacht, waren de duiven iets vermoeid wat ook aan hun prestaties te zien was. Maar goed, ook deze vluchten moeten ze verwerken. Het was mooi duivenweer en dan moeten ze er normaal gewoon zijn.

Mijn eerste was Fighter Daisy, vorig jaar 7e Gouden Crack jong FZN (uit Verkerk doffer x dochter Super Rossi). Deze duif won nu de 15e tegen 9.924 duiven. Ze kwam uit het oosten, wat met deze wind niet mag gebeuren.

Mijn tweede was Mathieu, die heeft al 7x de 1e gewonnen (met dubbelingen erbij) en komt uit het Millennium koppel. De derde was Olympic Murphy, die won eerder al een 3e en 8e NPO en komt uit Lichte Super Rossi x Olympic Flame (Murphy´s Law de Bruijn x Olympic Millennium). Alle andere kwamen recht op, maar die hadden zich eraf laten vliegen. De echte kop was er niet deze keer.

Blue Rocket

Richard van de Haterd pakt de 1e in Oost Brabant tegen dik 11.000 duiven. Een broer ervan won een jaar eerder de 1e van 12.500 duiven en ook 8e nationaal Orléans. Die kwam uit dezelfde doffer, een achterkleinzoon van Blue Rocket. Dat is dus met recht een topkweker bij Richard.

Uit Blue Rocket is me al wat uitgekomen; meerdere NPO-winnaars en teletekstduiven. Ook de duivin van het Millennium koppel is er een dochter van. Maar zoals met alle toppers, sneuvelde Blue Rocket al vroeg. Op de kweek in 2016 kreeg hij een verlamming en het was afgelopen. Gelukkig heb ik er nog wel wat kinderen en kleinkinderen van die top vererven.