Het is me wat

Alle weersites waren het unaniem snel eens; zaterdag en zondag zou het niets worden. Of ze gelijk hadden, weten we zondagavond na de uitslagen in België.

Zoals altijd gaan hier alle vliegduiven gewoon mee. Niet iedereen dacht daar zo over en sommige hielden de doffers thuis, waar ze vervolgens zelf mee moesten gaan rijden.

Het IWB zei: “afgelasten die bende”, en Brabant 2000 en de afdelingen die al ingemand hadden, maakten er nog een vitesse vlucht van. De duiven zaten toch al in de wagen. Mijns inziens was dit een juiste beslissing, die een week eerder ook op zijn plaats was geweest.

Dat het kantje boord zou worden door het snel oprukkende buienfront, wisten we. De duiven werden gelost en het waaide niet zo hard, dus de buien die vielen, bleven lang hangen.

Ik had contact met Putte dat ongeveer 25 km korter ligt. Daar vielen de eerste duiven toen het net droog was na een stevige regen- en onweersbui. Dan begint het rekenen. Inmiddels was het bij ons ook aan het regenen en toen kwam de eerste duif. Op dat moment ging het stortregenen.

De duiven kwamen er verassend genoeg gewoon doorheen, maar nadat er twaalf gevallen waren, werd het bar en boos. Groepen van een honderdtal duiven draaiden boven het hok en zochten een plek om te landen. Ze waren volledig de weg kwijt. Uiteindelijk waren op een goed uur bijna al mijn duiven thuis, wat me enorm meeviel. Helaas had niet iedereen datzelfde geluk.

In de afdeling een mooie 1e plaats voor K&A de Rooij. Van ons samenspel – waarvan vorige week zeven man in de top 10 stond tegen 17.000 duiven – was geen spoor te bekennen. Duidelijk was dat de duiven ditmaal zaten waar er opklaringen waren.

De vlucht op zich

Tegen 1.497 duiven in het samenspel werd het voor mij 1-2-3-5-6-7-8-10-12-15 met 54 mee en 37 prijs 1:4.

De eerst aankomende duif was dezelfde als vorige week, namelijk Blue Queen. Zij won al eens teletekst en komt uit National Jelle van Jelle Roziers. Die komt weer uit de 1e nationaal Asduif New Queen L x 2e nationaal Asduif Seven Junior. Hij stond gekoppeld tegen een dochter van het Millennium koppel. Uit dit koppel won vorig jaar bij Jan in Friesland al een jong teletekst.

Mijn 2e duif komt uit het gouden koppel Grey Millennium x Golden Ace (zoon Millennium koppel x dochter Super Rossi) en de 3e uit het Millennium koppel. De 4e duif is een achterkleinzoon van Fastboy Scheele x Blue Queen.

Mijn 5e duif is de gebroken poot van enkele weken terug. Hij vloog nu zijn tweede vlucht. Op de eerste vlucht won hij de 7e waarna hij zijn poot brak. Nu dus weer genezen en wint hij de 6e in het samenspel. Hij komt uit Super Gold (kleinzoon Super Rossi x Miss Golden Eye).

De 6e komt uit het Millennium koppel en de 7e is Miss Golden Eye, die ook uit het gouden koppel Grey Millennium x Golden Ace komt. De 8e komt ook uit dit gouden koppel en de 9e uit de Verkerk doffer x dochter Super Rossi. De 10e komt uit Mister Gold (Young Witbuik) x Super Daisy (dochter Super Rossi).

Tot nu toe dus van de vijf vluchten in het samenspel tegen gemiddeld 2.000 duiven de 1e, 1e, 2e, 2e, en 1e. Ik heb mindere jaren gekend.