Alweer donderdag

Een week geleden schreef ik een blog over het weer, nu dus hetzelfde relaas. Kunnen ze aankomend weekend los of niet? Zondag lijkt tot nu toe de beste dag, zaterdag is het bar en boos en dat dus een week voor de eerste dagfondvlucht.

Hier gaan ze gewoon weer mee. Ik ben niet van het thuishouden, daar ben ik nooit beter van gaan spelen. Dinsdag kwam er nog een duif thuis van afgelopen zaterdag. Beide pootjes waren verbrijzeld en de duif was niet meer te redden.

Ik heb vaker geschreven dat een harde wind vanachter (plus nog een middaglossing) leidt tot problemen. Zo had ik vorig jaar een dagfond doffer met tweemaal teletekst achter op een waaivlucht. Hij werd later gemeld omdat ik alle duiven stempel. Ze hadden hem in Frankrijk met een gebroken vleugel uit een rivier gevist.

Zo zou men jonge duiven de eerste vluchten met ZW4 of ZO4 niet in de middag mogen lossen. Ze hebben dat hier ooit eens gedaan, omdat wij aan de grens zitten gaan we vaak als laatst los en de wind is dan vaak aangewakkerd. Onervaren jongen gaan dan zo ver door dat ze nooit meer terug kunnen komen. Allemaal dingen waar men rekening mee moet houden.

Alle dagen krijgen we wel mooie mails, zoals hieronder:

Hallo Peter

Wij hebben Octavit gegeven direct bij het aanvangen van de 1ste vlucht op woensdag en donderdag, duiven werden er mooi vol van. Prestavit gelijk na de vlucht 2 dagen en het bevalt goed, we zijn zeer tevreden super snel herstel we hebben eigenlijk het hele schema Incl voer en we draaien boven verwachting goed.