Het heeft even geduurd

Na lang wachten is dan eindelijk een grote bestelling bijproducten binnengekomen, waaronder Octavit. Hier is dit jaar de Octavit als test vanaf de eerste vlucht gegeven. Normaal staat als advies dat men die boven de 250 km moet geven.

De eerste vluchten waren pittig door de kou en kopwind, vandaar dat ik het gelijk vanaf het begin heb gegeven op de twee ochtenden voor de dag van inkorven. Zo wil ik het straks gaan testen door het op de dagfond ook op de ochtend van inkorven te geven.

Ik kon hier niet eerder over berichten, want mijn zoon Jeffrey werd al platgebeld- en gemaild. We kregen echter steeds te kleine oplages binnen van de producent. Die zijn her en der al wel naar klanten verstuurd.

Vanaf nu dus voor iedereen verkrijgbaar, zodat een ieder die dat wil het ook op de mid- en dagfondvluchten kan geven. Je kan de bijproducten hier bestellen.

Ikzelf ga de Octavit ook op de ZLU-vluchten testen door in de week voorafgaand aan inkorving het elke dag te geven voor Agen en Barcelona.

Octavit bestaat uit octacosanol met gevitamineerd eiwit, dus goed voor het uithoudingsvermogen en spierversterkend. De duiven zijn hier zo rond en hard als een kogel en kwamen van de zwaardere vitesse vluchten dit jaar super naar huis. Slecht zal het dus niet zijn als toevoeging.

Zo krijgen we ook veel positieve mails van mensen die de Origanum Red en Prestavit gebruiken dit jaar. De meeste gaan over prachtige oude en jonge duiven met mooie mest en een zacht, glanzend verenkleed.