Andere wind, andere winnaars

Alle jaren heb je wel van die vluchten die je snel weer wilt vergeten. De favorieten missen de rol, aan de andere kant biedt dit kansen voor andere duiven en liefhebbers.

Het verdiende hier niet de schoonheidsprijs, er zijn nog twee duiven weg en dat valt me reuze mee. Hier enkele kopduiven, maar de rest was bagger.

Sommige vinden dit soort vluchten machtig, maar ik heb er niets mee. Iedereen kan met deze hoge snelheden een duif pakken, wat ook te zien is aan de vroege overnachtduiven her en der. Maar goed, het kan natuurlijk niet altijd kopwind zijn en je moet roeien met de riemen die je hebt.

Ik had door de aankomsten van Melun in België niet goed gerekend en verwachtte pas rond 17.15u duiven. Toen ik en mijn letter om 17u aan de koffie zaten, kwam er opeens een duif zonder snelheid aangevlogen. We dachten beide dat dit een achtergebleven jonge duif was.

Nadat ze enkele keren terug de lucht in was gegaan, landde ze tot mijn schrik op de klep van de oude duiven. Dom van mezelf dat ik het niet gezien had. Het kostte me enkele minuten en waarschijnlijk de afdelingszege.

Nu dus de 2e tegen 17.672 duiven met Blue Queen, zij won al eens teletekst en komt uit National Jelle van Jelle Roziers. Die komt weer uit de 1e nationaal Asduif New Queen L x de 2e nationaal Asduif Seven Junior. Hij stond gekoppeld tegen een dochter van het Millennium koppel. Uit dit koppel won vorig jaar al een jong teletekst bij Jan in Friesland.

Mijn 2e duif was Athena – vorig jaar 1e Asduif jong in het samenspel – en die komt uit Olympic Willem (Murphy’s Law de Bruijn x Olympic Millennium). Deze stond gekoppeld tegen Athena’s Rossi, 1e provinciaal Asduif en dochter van Super Rossi.

Mijn 3e komt uit een zoon van het Millennium koppel x Rossi’s Warior (kleindochter Super Rossi, zij won 3e provinciaal Asduif dagfond met tweemaal de 1e en teletekst).

De selectie is breed. De betere van de vorige vluchten waren nu mis en enkele andere stonden op. De eerste vier waren duivinnen. De vierde aankomende duif (Verkerk x dochter Super Rossi) kwam gelijk met de derde, maar ze kwam aan met een overnachtduif en die maakte er een waar feestje van door minuten lang te blijven vliegen.