De derde opdracht

Zaterdag staat Morlincourt op het programma. Beter dan afgelopen weekend zal het vast niet gaan, vrees ik. Van de 57 mee speelden 21 duiven 1:100, 43 duiven 1:10 en 50 prijzen 1:4. Het zal zeker een keer minder worden, maar wanneer is afwachten. Voorlopig maken we ze weer klaar voor zaterdag.

Nog vier weken en de opleermand van de jonge duiven wordt weer gevuld om ze voor de eerste keer één voor één op 5 km te lossen. Alles gaat de mand in, ook degene die nu amper rondvliegen.

Ze worden er elke dag uitgejaagd en daarna de lucht in gejaagd. Na enkele keren zit alles hoog in de wolken. Een kwestie van aanhaken of afhaken, het is niet anders. Hier mogen ze van 9u tot 14.30u buiten. Ze mogen in de aanpalende ren, maar niet in de binnenhokken voor 14.30u, zodat ze niet de kans krijgen onderling vervroegd te gaan nestelen.

Verder zijn er 7.732 duiven van de uitslag verdwenen. Zaterdag stond er toch echt 19.963 duiven in concours, nu op Compuclub dus 12.231. Het zal de laatste flater niet zijn, vrees ik.

Namaak Championsmix

Dat de Championsmix een goed product is, blijkt doordat steeds meer voerfabrikanten het namaken. In de voormalige shop van Fanger liggen bijvoorbeeld deze zakken van een Belgisch merk dat het verkoopt als “wij mengen het voortaan voor Embregts-Theunis”. Dit is beslist onjuist, laat je dus niet voor de gek houden:

De firma Jovati van Ronny van Tilburg is de enige die ons duivenvoer mengt en mag mengen. Zowel Ronny als wij staan voor de beste kwaliteit granen en zaden. Onze voermengelingen zitten in de herkenbare blauwwitte zakken waar geen enkele verandering in komt:

Onze gehele productenlijn is in deze kleursamenstelling opgezet. Zo zijn wij ook met DHP Cultura in zee gegaan om onze bijproducten te maken. Alle grondstoffen zijn gecertificeerd en van de allerbeste kwaliteit en samenstelling.

Liefhebbers die onze voermengelingen voorheen bij Fanger in Badhoevedorp haalden, kunnen hiervoor onder meer bij Dierenwereld van Someren in Heemskerk terecht, dat is vanuit daar het dichtstbijzijnde verkooppunt.