De eerste vlucht zit erop

De eerste vlucht zit erop. Hier werd gelijk boven verwachting begonnen met de eerste twee prijzen in zowel de vereniging als het Rayon. De Brabant 2000 totaal uitslag ging nergens over, want Rayon 3 en 4 werden een kwartier eerder gelost. Waarom weet ik niet, maar zo was het nu eenmaal.

Het was gisteren mooi duivenweer met een NO wind, dus ik vermoedde dat in Rayon 1 de snelste zouden zitten, die werden immers gelijk met ons gelost.

De winnaars

Mijn eerste twee duiven kwamen zij aan zij aan en maakten enkele draaien alvorens ze vielen. De doffer die de 1e won was vorig jaar al een beste. Ik noem hem dan ook Mathieu, naar dat fenomeen op de fiets. Mathieu won tot nu toe:

  • 1e Niergnies tegen 2.271 duiven.
  • 1e Quiévrain tegen 2.074 duiven.
  • 1e Quiévrain tegen 6.133 duiven Rayon 2.
  • 2e Niergnies tegen 7.266 duiven Rayon 2.
  • 16e Bierges tegen 4.375 duiven.
  • 18e Morlincourt tegen 4.382 duiven.
  • 31e provinciaal Morlincourt tegen 11.790 duiven.
  • 40e NPO Châteaudun tegen 6.277 duiven.
  • 43e Sens tegen 3.917 duiven.
  • 10e Gouden Crack FZN.
  • 9e Asduif in het samenspel.

 

En dat voor een jaarling. Mathieu komt uit het Millennium koppel en is dus een volle broer van Avatar, Olympic Millennium en meerdere andere 1e prijswinnaars.

Mijn tweede duif komt uit Avatar x zus Super Daisy (uit Super Rossi dus). Zij won als jong de 20e NPO Pont-Sainte-Maxence tegen 16.292 duiven en de 96e Bierges tegen 4.375 duiven. Ze is een volle zus van Millennium Ava, die vorig jaar als jong de 1e Châteaudun tegen 2.456 duiven won, alsmede de 3e NPO Châteaudun tegen 6.277 duiven en de 8e Quiévrain tegen 2.500 duiven.

Opvallend was wel dat ik donderdag de duiven gelost had op 25 km en drie duivinnen 3 minuten voor de klad thuis waren, terwijl ze gezamenlijk werden gelost. Deze duivin zat daar dus bij.

De toon is gezet, op naar de volgende vlucht. De topconditie hebben ze nog lang niet, maar ze zijn wel gezond en ik verwacht dat niemand dat al heeft met de temperaturen die we hebben gehad. Afgelopen maandag trainden ze nog in de sneeuw, daar heb ik onderstaand filmpje van gemaakt.

Pokken

Vanochtend heb ik alle jongen in de mand gestopt en samen met mijn zoon en zijn vriendin voor de pokken gevaccineerd met het kwastje. Tevens werd genoteerd wie er nog op de hokken zit. Een heel karwei, maar het moet nu eenmaal gebeuren. Luis hadden ze niet, anders had ik ze daar gelijk tegen behandeld.

Tot slot

Verder schrijf ik hier altijd alleen maar hoe ik het doe, zeker niet met de intentie om andere te overtuigen. Ik doe dat voor degene die denkt daar wat aan te hebben. Ik heb de wijsheid niet in pacht en dat hoeft ook niet. Een blog bijhouden hoeft niet altijd te betekenen dat je zelf ook goed presteert. Sommige schrijven nu eenmaal beter dan ze presteren.