Het nieuwe normaal

Wanneer we beginnen is nog afwachten, al heb ik goede hoop dat we 10 april spelen. Misschien de eerste vlucht uit Weert ofzo.

Dat het voor de duiven weinig uitmaakt, zag ik vorig jaar. Ik had ze tweemaal weggebracht om niet al te voortvarend van start te gaan. Vanaf Weert – geheel tegen de vliegrichting in – werd het alsnog 1-5-11-13-15-18-24-35-36 enz. tegen 1.253 duiven. Van de 53 duiven mee 26x per tiental en 37x per viertal.

Duiven hebben geen moeite met omschakelen van vliegroute. Ze zitten er in hun vliegcarrière zo vaak naast en dan moeten ze ook uit een andere richting terugkomen.

Ik hoop wel dat alles weer snel normaal is. Zelf kom ik weinig van huis, niet alleen om mezelf of het gezin te beschermen, maar ook om andere niet te besmetten. Nu ben ik toch niet iemand die overal over de vloer komt, maar een beetje vrijheid zou inmiddels wel leuk zijn. Vandaar dat ik hoop dat we van start kunnen, dan hebben we weer iets om naar toe te leven en naar uit te kijken.

De Belgen zouden vanaf 1 april misschien Frankrijk in mogen, daar wordt vandaag meer duidelijk of ze weer gaan verstrengen of niet. Ook wij volgen dat nieuws. Als de Belgen Frankrijk niet in mogen, komen wij volgens mij België niet in. Althans, zo ging dat vorig jaar.