Witbuiks-Blue

Voorjaar

Het is miezerig en nat buiten, maar de jongen gaan wel alle dagen los. Alle gespeende jongen zijn inmiddels gevaccineerd tegen rota en paramyxo, dus de Adeno met sterftegevallen zou weg moeten blijven. We wachten af of dat daadwerkelijk zo is.

Ook de oude duiven gaan al wat langer in de lucht hangen, maar die gaan niet alle dagen los. Ik wacht eerst tot het sein van het vliegseizoen op groen staat, dan heb ik ze er binnen twee weken klaar voor.

De kweekduiven beginnen aan de jongen voor Jan. Onder de overnachtduiven liggen de laatste eitjes voor eigen gebruik. De lichten bij de kwekers zijn al een tijdje uit, hun taak zit er ver op. Het is nu aan de vliegduiven om hun taak te vervullen.

We krijgen veel berichten van gebruikers van onze voeding en bijproducten, met name omdat de mest zo super is bij hun duiven. Onze zoon krijgt de voeding en bijproducten dan ook niet aangeslepen.

Steeds meer hokken in binnen- en buitenland kiezen voor gemak en stappen af van al die verschillende balen voer. Elke voerfabrikant heeft meer dan 25 verschillende varianten voer. De mensen weten het niet meer en de fabrikant kan maar moeilijk één baal aanprijzen en zijn andere 24 balen niet.

Op GPS-Auctions staat nog een veiling van enkele tophokken in Nederland bij de schenking WHZB-TBOTB. Hiertussen staat ook een halfbroer van Witbuiks Blue, die zit nu op de kweek en won 3e Provincial Ace en 3e Golden Ace FZN.

  • 1e NPO La Souterraine 2.753 pigeons 634 km
  • 11e national Ace WHZB Long Distance
  • 12e national Ace Long Distance
  • 17e NPO Issoudun 4.110 pigeons 546 km
  • 61e NPO Montluçon 5.046 pigeons 597 km
  • 71e NPO Melun 13.540 pigeons 356 km
  • 94e NPO Gien 3.917 pigeons 452 km

 

Verder zijn alle zomerjongen van 2020 weg op één jonge doffer uit Superboy na. De drie laatjes 2020 die er ook nog zitten, gaan naar de Season Finale van PIPA.