Nog enkele te gaan

De meeste jongen zijn op eigen kracht teruggekomen. Wel heb ik op de velden rond het huis drie opgegeten jongen gevonden. Het is een echte jager, ik zag hem zelfs enkele keren in de klad met trainende oude duiven schieten.

Uiteindelijk zijn het maar duiven en is er meer dan genoeg ellende in de wereld waarover je jezelf druk kan maken. Iedereen – arm of rijk – krijgt vroeg of laat met ellende te maken en als het dan alleen om duiven gaat, mag je niet mopperen.

Nieuwe Vloerdekkorrel

Inmiddels zijn al mijn hokken voorzien van onze nieuwe, grover formaat lavakorrel. Deze korrel van 3 tot 8mm bevat totaal geen stof en sleep je niet uit het hok aan je schoenen. Het is hetzelfde product als de oude lava, maar dan grover gebroken en opgezakt in stevigere 16 kg zakken. Vanaf nu is hij verkrijgbaar voor iedereen die er interesse in heeft.

Er hoeft minder van in het hok. Voorheen twee zakken per vierkante meter, nu anderhalve zak. Als je de bodem niet meer ziet nadat je er met de hark doorheen bent gegaan, is het goed. Je praat dan over amper 2 cm.

De duiven zitten en liggen er graag in. Als er teveel pluimen op liggen, dan even harken of met de brander eroverheen en klaar. De hokken zijn altijd droog en de mest breekt gelijk af op de scherpe lavakorrels. De duiven lopen ook altijd met zuivere pootjes in het hok.

Het scheelt een boel onnodig schrapwerk en het komt de sfeer en het hokklimaat ten goede. Dat betaalt zich uiteindelijk weer uit in betere prestaties.