De eerste sneeuwvrije dag

De sneeuw was verdwenen dus de jonge duiven mochten naar buiten. Ik was een kwartiertje bij de hokken weg en de havik zat eronder. Op dit moment nog tien jongen weg. Ze zijn gestempeld, maar ik verwacht weinig telefoontjes. Ze zitten immers op enkele kilometers van huis.

Als hij er één pakt is dat geen probleem, maar de schrik die hij onder de rest aanjaagt is een drama. Hier zit de loods altijd vol met kraaien, dus het is een fabeltje dat er dan geen gepakt worden. In het koppel buizerds dat hier al jaren rond het huis vliegt heeft hij ook geen erg.

Er komen er steeds meer en alle vogeltjes verdwijnen van het straatbeeld. Alleen kraaien en eksters ontspringen de dans. Wat dat betreft hebben ze het goed voor elkaar om alsmaar meer van die dingen uit te zetten en kweekkasten op te hangen. 

De gemiddelde kweekkast ligt vol met duivenringen. Als ze de verwilderde exemplaren nu zouden pakken, maar het lijkt wel alsof ze het als een echte jacht zien en puur de gezonde dieren pakken.

Al het muizen- en rattengif moest ook uit de schappen, nu zien we zelfs overdag ratten over straat lopen. Waar de mens zich gaat mengen in de natuur loopt het vaak mis. Paarden, edelherten, wilde zwijnen… Ze worden uitgezet en daarna weer afgemaakt of verplaatst.