Blue Rocket

Rocketeer was de best presterende zoon van Dragon Rocket. Hij vloog enkel als jong en werd 1e provinciaal Asduif. Hij werd vader van Cannonball, dus grootvader van Cannonball Boy (1e nationaal Orléans tegen 58.925 duiven). Rocketeer werd tevens vader van Blue Rocket (4e nationaal Orléans).

Blue Rocket werd op zijn beurt vader van diverse top 10 NPO-winnaars waarvan er twee een 1e NPO wonnen. Ook Millennium – de duivin van het Millennium koppel – is een dochter van Blue Rocket. Pech achtervolgde hem helaas, net als bij zijn vader Rocketeer. Ik heb er maar drie jaar van kunnen kweken.

Pech en geluk gaan zij aan zij op een duivenhok. Waar bij sommige schrijvers altijd alles vanzelf gaat, is dat bij mij absoluut niet het geval.

Medisch

De winterjongen worden morgen ingeënt tegen rota en paramyxo. Het is voor mij de eerste keer dat ik met deze entstof ent, dus ik ben benieuwd. Overigens ent ik maar eenmalig tegen rota en paramyxo en dat is met deze combinatie entstof.

Verder nog eind april tegen pokken met het kwastje. Ik speen eerst alle duiven af en dan moet de jongste nog minimaal 6 weken oud zijn. Het is een levende entstof, dus ik ent het liefst alles in één keer. Verder zie ik meestal pas pokkenproblemen opduiken hartje zomer/richting najaar.

Tegen paratyfus ent ik de 1e week van juni met een dode entstof. Vroeger gaf ik de jongen een Tricho pil als ik ze bij hun ouders wegnam, maar zelfs dat doe ik niet meer. Als ze tijdens het wegnemen mooi rond aanvoelen, hoef je je nergens zorgen over te maken. Laat ze de kleine kwaaltjes zelf maar overwinnen.